Zapatero ter dekking bij hengstenhouderij Jespers

Zapatero komt dit seizoen ter dekking bij Hengstenhouderij Jespers.


De moeder van Zapatero is de elite en sportmerrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd. Grootmoeder is de prestatie merrie Anita, zij is o.a. moeder van het internationale springpaard Orlando.

Palmares

Zapatero was als 3-jarige reservekampioen van de hengstenkeuring. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie. Als 7-jarige was hij finalist in de VION Cup en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren.

Onder Jessica Kürten won Zapatero de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring 2015 en de VHO trofee in 2013. Ze boekten een aantal aansprekende internationale resultaten waaronder o.a. : 6e GP Ebreichsdorf, 7e in het Championat van Salzburg, 8e GP Oliva en 10e in de wereldbekerkwalificatie Zurich. Onder Robert Vos won Zapatero de Medium Tour finale van Wierden, was er een overwinning tijdens het CSI de Wolden en werd hij 7e in het ‘Championat von Kiel’.

Nakomelingen

Zapatero’s nakomelingen trekken de aandacht op concoursen. Ze tonen veel reflexen, techniek, inzet en vermogen en de eerste nakomelingen springen op Grand Prix niveau. Dyango VDL werd 5e in de GP Treffen en 6e in de GP Vestfold. Ziro Percent werd 5e in de GP van Ising am Chiemsee en Don Juan H won de landenwedstrijd van Ciekocinko. Internationale rubrieken werden al gewonnen door o.a. Datero H, Eppo G, Ellie 14, Faroso W, Fascinating Fortuna, Fleur etc.

Fernando V werd reservekampioen op het WK voor 6-jarigen in Lanaken. Elrito werd 2e in kampioenschap voor 7-jarige springpaarden van de Amerikaanse Westkust, als 5-jarige werd hij al 3e. Eldorado won het Cavan Indoor kampioenschap voor 6- & 7-jarigen in Ierland. Eesebelle werd in 2014 Nederlands kampioen van de 5-jarige springpaarden. Das Mooi Man won het kampioenschap voor 5-jarigen en voor 6-jarigen van de Amerikaanse Westkust. Maximus won het kampioenschap voor 5-jarigen van de Amerikaanse Oostkust. Dillandra won in 2013 het kampioenschap voor 5-jarigen van de Amerikaanse Oostkust. In België werd Donna kampioen van de 4-jarige springpaarden in 2013.

Zapatero heeft meerdere goedgekeurde zonen waaronder de KWPN verrichtingskampioen Flying Dream.

Nakomelingen van Zapatero worden goed verkocht op veilingen: VDL Freedom LAN werd voor $ 175.000 verkocht in de WEF Sport Horse Auction 2016, Egmond W werd voor $ 80.000 verkocht in de Wolden Summer Sale 2015. In de DSHS 2015 werd Fascinating Fortuna verkocht voor $ 68.000 en Zapco of the 2 Notes Z voor $ 58.000. In de DSHS 2014 was Ferimain TH met $ 235.000 één van de veilingtoppers. Zappa werd voor $ 20.000 verkocht in de veulenveiling van Zangersheide en Klarenchideé was met $ 17.500 de veilingtopper van de Starsale veulenveiling.

Op stamboekkeuringen worden zijn dochters vlot ‘ster’ en ‘keur’ verklaard. Going for Gold kreeg een topscore van 83 punten voor haar EPTM test en Klarenchideé werd 6e in de finale van de Nationale Veulenkeuring.

Springindex KWPN: 129.

Naar het overzicht