Op ons station ter dekking: EVERGLADE

Naast Dakar, Indorado ook Everglade ter dekking.

Everglade VDL is een mooie en correcte gebouwde hengst. Hij springt met zeer veel gemak en beschikt over veel vermogen, is voorzichtig en heeft een zeer goede instelling.

Everglade VDL heeft een zeer interessante afstamming. Zijn vader is de Nabab de Reve-zoon Kashmir van het Schuttershof, die onder Philip Le Jeune op Grand Prix niveau sprong en waarvan vele nakomelingen op internationaal niveau doorbreken. Grootvader is de Preferente Indoctro, die we kennen als vader van vele internationale springpaarden. Verder in de vaderlijn zien we de hengsten Nabuur en Notaris.

Moeder Adea is ‘Elite Sport’ en springt momenteel landelijk op ZZ-niveau. Grootmoeder Fodea is ‘Keur, Preferent en Prestatie’ en is ook de moeder van het internationale springpaard Karina. Zij won onder Robert Whitaker de Gouden Medaille op het Europees Kampioenschap voor Young Riders en werd individueel 4e. Daarnaast won ze meer dan 20 internationale rubrieken tot en met Grand Prix niveau. Ook Twister is een bekend internationaal springpaard afstammend van dezelfde moederlijn.

Everglade VDL legde een zeer goed verrichtingsonderzoek af, hij kreeg een totaalscore van 79 punten en kreeg de volgende cijfers per onderdeel:
stap 7,5
draf 7
houding en balans 7,5
galop 7,5
reflexen 8
techniek 7,5
vermogen 8
rijdbaarheid en instelling 9
aanleg als springpaard 8
totaalscore 79

Naar het overzicht