Nieuws

Afscheidsbijeenkomst Adrie Jespers 26 april

Geschreven op

Op vrijdag 26 april wordt om 13.00 uur in Manege Buitenhorst te Oosteind de afscheidsbijeenkomst gehouden voor Adrie Jespers. De sympathieke paardenliefhebber en hengstenhouder overleed vrijdag 19 april thuis in Prinsenbeek op 62-jarige leeftijd. Hij laat echtgenote Anne, zoon Mark, dochter Annemieke en schoondochter Renske na. Tijdens de bijeenkomst in de ouderlijke manege, ‘op de plek waar Adrie zijn liefde voor paarden ontstond’, is er gelegenheid om afscheid van hem te nemen. Vanaf 12.30 uur zijn belangstellenden welkom, om 13.00 uur begint de bijeenkomst die ongeveer een uur zal duren. Daarna wordt Adrie in besloten kring gecremeerd in Oosterhout. Lees meer »

Pommerol de Muze goedgekeurd voor BWP

Geschreven op

Afgelopen weekend werd onze hengst Pommerol de Muze goedgekeurd bij het BWP stamboek. Pommerol de Muze is een atletische hengst met een fantastische afstamming. Zijn vaderlijn is : Emerald van ’T Ruytershof – Kannan – Taran de la Pomme – Darco – Nabab de Reve – Chin Chin en deze is gecombineerd met een excellente moederlijn: Grootmoeder Caipiranja sprong op 1.60m niveau,Overgrootmoeder Carrera de Muze sprong op 1.60m niveau en de 4e merrie in de afstamming is de bekende merrie van Harry Smolders : EXQUIS WALNUT DE MUZE. https://www.youtube.com/watch?v=cEt6M7TF7oA De hengst is in eigendom van de VDL Stud en Hengstenhouderij Jespers. Vers sperma is beschikbaar! Lees meer »

Black Painted Zeldenrust 1e Spaanse Kampioenschap Young Riders

Geschreven op

De Spaanse Ruiter Moises Jover Azuar heeft onder begeleiding van Marigje v Baalen een topprestatie geleverd in het Spaanse kampioenschap Young riders. Ze werden 1e met een prachtige score van 69.5 % We wensen hem nog veel succes de volgende dagen. Lees meer »

Presentatie nieuwe jaargang VDL Hengsten

Geschreven op

Op vrijdag 9 juni om 19.00 uur presenteren wij de nieuwe jaargang VDL hengsten . Tevens zullen er nog hengsten en nakomelingen van de vorige jaargang worden getoond De presentatie zal plaatsvinden in Manege Buitenhorst Griendsteeg 3 te Oosteind. Toegang is gratis . Lees meer »

Geen Rhino, maar ‘Hengstenshow cancellen was enige optie’

Geschreven op

Vrijdagmiddag besloot hengstenhouderij Jespers haar jaarlijkse hengstenshow, die zondag zou worden gehouden, af te gelasten. Aanleiding: een veulen dat kort na de geboorte was overleden, eerder op de dag. Op facebook werd het nieuws bekend gemaakt. Adri Jespers: ‘Op de locatie van manege Buitenhorst in Oosteind, waar sinds jaar en dag de show gehouden wordt, baarde een van de drachtige merries geheel onverwacht een veulen. Zes weken te vroeg. Het beestje had geen kans natuurlijk, en overleed snel.’ Géén Rhino! Jespers legt uit dat de kans bestond dat het veulen was overleden vanwege de zeer besmettelijke ziekte Rhino en dan de abortusvariant. Het is namelijk niet gebruikelijk dat een merrie zoveel te vroeg veulent. ‘Het eerste wat je je in zo’n geval afvraagt is: wat zou er aan de hand kúnnen zijn?’ ‘We wilden uiteraard weten waarom het mis ging en daarom is er zo snel mogelijk sectie verricht op het veulen, en allerlei bloedtests. Mocht de uitkomst bevestigen waar we aan dachten, dan zou dat vreselijk zijn. De paarden hadden dan in quarantaine gemoeten en er hadden maatregelen moeten worden getroffen wat betreft de manegelessen.’ Het verlossende woord kwam zaterdag eind van de middag: ‘Géén Rhino! Wel ongelooflijke pech, geen prachtig veulen van Harley VDL. Het is een dubbel gevoel: opluchting omdat het geen Rhino is, verdriet vanwege het feit dat we een veulen verliezen.’ Lopend vuurtje Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de show dus gecancelled. ‘Je wilt niet dat de fokkers zo’n risico lopen. Stel dat het echt de abort Lees meer »

Hengstenshow afgelast

Geschreven op

HengstenshowJespers 9 april afgelast. Dehengstenshow van hengstenhouderij A. Jespers die zondag 9 april zou worden gehouden bij manegeBuitenhorst in Oosteind is afgelast. Er is daareen veulen te vroeg geboren. Dit veulen wordt momenteel onderzocht, maar defamilie Jespers wil dat de fokkers geen enkel risico lopen. Vele van dehengsten die gepresenteerd zouden worden van de VDL Stud zijn nog te bekijkenvia onderstaande link: http://www.clipmyhorse.tv/nl_NL/ondemand/event/1830/57772/hengstschau-vdl-stud/stallion-show-presentation Graag ditbericht zo veel mogelijk delen! Lees meer »

Zapatero ter dekking bij hengstenhouderij Jespers

Geschreven op

Zapatero komt dit seizoen ter dekking bij Hengstenhouderij Jespers. De moeder van Zapatero is de elite en sportmerrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd. Grootmoeder is de prestatie merrie Anita, zij is o.a. moeder van het internationale springpaard Orlando. Palmares Zapatero was als 3-jarige reservekampioen van de hengstenkeuring. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie. Als 7-jarige was hij finalist in de VION Cup en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren. Onder Jessica Kürten won Zapatero de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring 2015 en de VHO trofee in 2013. Ze boekten een aantal aansprekende internationale resultaten waaronder o.a. : 6e GP Ebreichsdorf, 7e in het Championat van Salzburg, 8e GP Oliva en 10e in de wereldbekerkwalificatie Zurich. Onder Robert Vos won Zapatero de Medium Tour finale van Wierden, was er een overwinning tijdens het CSI de Wolden en werd hij 7e in het ‘Championat von Kiel’. Nakomelingen Zapatero’s nakomelingen trekken de aandacht op concoursen. Ze tonen veel reflexen, techniek, inzet en vermogen en de eerste nakomelingen springen op Grand Prix niveau. Dyango VDL werd 5e in de GP Treffen en 6e in de GP Vestfold. Ziro Percent werd 5e in de GP van Ising am Chiemsee en Don Juan H won de landenwedstrijd van Ciekocinko. Internationale rubrieken werden al gewonnen door o.a. Datero H, Eppo G, Ellie 14, Faroso W, Fascinating Fortuna, Fleur etc. Fernando V werd reservekampioen op het WK voor 6-jarigen in Lanaken. Elrito w Lees meer »

Winn Winn wint 1.45

Geschreven op

Zojuist werd in Amsterdam gestreden om de overwinning in de Provincie Noord-Holland Prijs over 1,45m. maar liefst negentien combinaties slaagde erin om foutloos rond te komen. In de barrage was het uiteindelijk Gianni Govoni die met de door ons gefokte Winn Winn (v Chin Chin x Wagenaar) met de overwinning aan de haal ging. Lees meer »

Zirocco Blue naar Rio.

Geschreven op

Gisteren maakte bondscoach Rob Ehrens het Nederlandse springteam bekend voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en VDL Zirocco Blue N.O.P. en Jur Vrieling gaan mee! Het Nederlandse springteam bestaat uit de volgende ruiters en paarden: SFN Zenith N.O.P. , gereden door Jeroen Dubbeldam Emerald van’t Ruytershof N.O.P. , gereden door Harry Smolders VDL Groep Verdi N.O.P. , gereden door Maikel van der Vleuten VDL Zirocco Blue N.O.P. , gereden door Jur Vrieling Glock’s London N.O.P. , gereden door Gerco Schröder Wij wensen het Nederlandse team onder begeleiding van Rob Ehrens veel succes toe in Rio! Lees meer »

Zirocco Blue dubbel nul in landenwedstrijd

Geschreven op

Oranje wint landenwedstrijd van Rotterdam met 2 geweldige nul rondes van Zirocco Blue en Jur Vrieling. Jur Vrieling & Zirocco Blue (0) Harrie Smolder & Emerald (1) Willem Greve & Carambole (0) Maikel van der Vleuten & Verdi (0) Lees meer »