Quasimodo van de Molendreef

Quasimodo van de Molendreef

Geboortedatum: 1993
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.70
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Heartbreaker

Lys de Dramen
Porche de Bornival

 

Omschrijving:

Quasimodo van de Molendreef was internationaal succesvol onder David Jobertie en Jaime Azcarraga. Hij sprong op Grand Prix niveau en was meerdere malen geplaatst, hij won de GP Lons le Saunier, was 3e in de GP Vigo, 4e in de finale van de Sires of the World in Den Bosch, 2e in de Sires of the World in Mechelen etc.
Zijn vader is de vererver Heartbreaker, Grootvader is de waardevolle prestatie-vererver Lys de Darmen.
Zijn volle broer Action Breaker was o.a. 11e op het WK in Kentucky en 3e in de Grote Prijs van Aken.

De meest bekende nakomeling van Quasimodo is Hello Sanctos, de nr. 1 van de wereldranglijst voor springpaarden. Afgelopen jaar schreef Hello Sanctos geschiedenis door de Rolex Grand Slam te winnen. Met zijn overwinningen in de Grote Prijzen van Spruce Meadows, Geneve en Aken won Hello Sanctos de Grand Slam bonus van 1 miljoen euro. Hello Sanctos was tweemaal winnaar van Global Champions Tour en won Team Goud op de Olympische Spelen 2012, Team Goud op het EK Herning 2013 en Individueel Brons op het EK Herning 2013. Daarnaast is hij winnaar van meerdere Grote Prijzen.

Comte d’Arsouilles nam deel aan de Olympische Spelen 2012 en werd in datzelfde jaar ook winnaar van de Nations Cup van Drammen en Linz. Dauphin de Muze werd 2e in de Grote Prijs van Los Angeles en 10e in de wereldbekerwedstrijd van Thermal. Gloria van de Barlebuis won de Grote Prijs van Hardelot.
Andere internationaal springende nakomelingen zijn o.a.: Daiquiri van de Moortelshoeve, Duc d’Arsouilles, Carat, Bellano van de Bosbeek, Heartbreaker, Zidane en RMF Valiente. Emorkus RE won een rubriek voor 6-jarigen in Italië en Flying Dutchman won jonge paardenrubrieken in Polen.

Ook op keuringen presteren zijn nakomelingen: Kilimanjaro werd Kampioen van de veulenkeuring in Harich en werd 8e in de finale van het Nationale veulenkampioenschap. Hetwiggy scoorde 85 punten voor vrijspringen. In 2014 werd Jack Daniel’s JB 7e en Joline St 11e in de finale van het Nationale veulenkeuring.

Dochter Fifa Paoloa werd voor € 65.000 verkocht in de Jumping Talent Sale en Quasi Shura was met €  16.000 het duurste springveulen op de ‘Elite’ veulenveiling van Vechta 2014.

Harvey vh Vossenhol werd goedgekeurd voor Zangersheide en Quasimodo Cavalier werd Kampioen van de hengstenkeuring in Mecklenburg.

Quasimodo van de Molendreef is door het BWP stamboek uitgeroepen als ambassadeur van het stamboek. Hij staat met 137,81 op een derde plaats in de BWP index.

 

« Terug naar overzicht