Irvington VDL

Irvington VDL

Geboortedatum: 2013
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.68
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Dallas

Quick Star
Notaris

 

Omschrijving:

Irvington VDL is de eerste KWPN-goedgekeurde zoon van aanstormend talent Dallas VDL, de Douglas-zoon die onder Jur Vrieling doorbreekt in de internationale springsport. De achtjarige Dallas VDL toont in de internationale piste keer op keer zijn ongekende kwaliteiten; de Douglas-zoon lijkt te beschikken over onbegrensd vermogen en uitstekende reflexen. De oudsten nakomelingen van Dallas VDL vallen op door macht en voorzichtigheid en Irvington VDL is daar een voorbeeld van.

De springkwaliteiten van Irvington VDL zijn echter niet alleen afkomstig van vader Dallas VDL, moedersvader Quick Star was een fenomeen op zich. De springvlo van Meredith Michaels-Beerbaum sprong succesvol op het allerhoogste niveau en leeft voort in nakomelingen als Big Star (Nick Skelton), Orient Express HDC (Patrice Delaveau), Quick Study (Lauren Hough) en vele anderen. Met de stempelhengst Notaris in de verdere afstamming van Impulse VDL is een sterk fundament gelegd.

De moederlijn van Irvington VDL liegt er niet om; de sterk fokkende Karin-stam loopt over van sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Moeder Tanagra gaf al het internationale springpaard Banagro van Priscilla Klink en enkele andere veelbelovende sportpaarden. Daarnaast is Tanagra nauwverwant aan internationale springpaarden als Ceather (Vincent Voorn), Vinity (Jaime Ostos Alcala) en Narcissist FBH (Abdullah Al Marri). Verder komende bekende Grand Prix-springpaarden als onder meer Desteny van het Dennehof (Gregory Wathelet), het Olympische springpaard Rolette (Ben Maher) en Marlou (Kimberley Prince) uit de rechtstreekse moederlijn van Irvington VDL.

De KWPN Hengstenkeuringscommissie beloonde Irvington VDL na het verrichtingsonderzoek met een cijferlijst met bijna louter 8’en, waardoor de Dallas VDL-zoon op 79 punten uitkwam. Irvington VDL beschikt over veel bloed en instelling en toont veel aanleg als springpaard. De reflexen van grootvader Quick Star en het vermogen van vader Dallas VDL zijn duidelijk terug te zien in Irvington VDL.
Verwachtingswaarde: 140

Irvington VDL: eerste KWPN-goedgekeurde Dallas VDL-zoon uit sterke moederlijnPagina delen:

 

« Terug naar overzicht