Insider VDL

Insider VDL

Geboortedatum: 2013
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67
Kleur: Schimmel
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Etoulon

Corland
Lux

 

Omschrijving:

Etoulon VDL lijkt alles in zich te hebben om uit te groeien tot een stempelhengst en met Insider VDL heeft Etoulon al een KWPN-goedgekeurde zoon uit zijn eerste jaargang. Insider VDL viel op de KWPN Hengstenkeuring al zeer positief op en eindigde als derde in de kampioenskeuring in Den Bosch. Maar liefst drie zonen van Etoulon uit zijn eerste jaargang wisten de KWPN Hengstenkeuringscommissie te bekoren en werden uitgenodigd voor het KWPN Verrichtingsonderzoek. Onder Jur Vrieling heeft Etoulon inmiddels zijn internationale debuut gemaakt en lijkt hij ook in de springsport de hooggespannen verwachtingen waar te gaan maken.

Moedersvader Corland heeft zich op het allerhoogste niveau bewezen onder Wout-Jan van der Schans en is met nakomelingen als Bacardi VDL (Janika Sprunger), Apardi (Daniel Bluman), California (Bassem Hassan Mohammed), Andretti S (Laura Kraut) en VDL Torlando (Callan Solem) een op-en-top springpaardenleverancier. De waardevolle hengsten Lux en Alexis Z zetten de pedigree van Insider VDL kracht bij.
Insiders moeder Wianka H gaf in combinatie met Zapatero al het internationale springpaard Ziro Percent van Julia Schönhuber en komt uit een predicaatrijke moederlijn met veel sport. Zo is Insider nauwverwant aan het Grand Prix-springpaard Centurion B van Lisa Goldman, die in 2016 derde werd in een 1.50m-rubriek in Ocala en in 2015 tweede werd in de Wereldbekerkwalificatie van Lexington.

Insider VDL: nummer drie van de KWPN-hengstenkeuring, eerste KWPN-goedgekeurde Etoulon-zoon

Dekgeld: € 800,-

 

« Terug naar overzicht