Indoctro

Indoctro

Geboortedatum: 1990
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1,69m
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase

Vanessa VII Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Orgesch Calypso I
Iris VI

 

Omschrijving:

Indoctro behoort tot de top der Fokhengsten.

Zijn nakomelingen presteren met succes op het allerhoogste niveau. Voor de Olympische Spelen 2008 waren drie nakomelingen van Indoctro geselecteerd: VDL Orestus, Don Porfirio en Picolien Zeldenrust. Afgelopen jaar waren in diverse Grand Prix en wereldbekerwedstrijden zijn nakomelingen hooggeplaatst: Indigo won de wereldbekerkwalificatie in Syracuse, Patrick VII won de GP Vidauban, Royal Dream won de GP van Hagen en Wierden, was 3de in de GP Welkenraedt en werd 5de op het EK voor Junioren, Vivaldi K won de GP Leszno, AD Picolien Zeldenrust was 3de in de GP Bordeaux, Casadora was 2de in GP Hardenberg en 7de in GP Kentucky, Ulano werd 2de en 3de in de HITS GP, etc. Andere bekende nakomelingen van Indoctro zijn: Black Ice, Maddock, Nassau, Orame, Youp, VDL Masseratie, Mustique, Minka’s Diamond, Nike, Nadia, Parcona, Kassandre Erger Kerbo, Wittinger, Sheraton, Sr. Doctro, Tavanta, Tyson, Ultimate, Induction, Vesuvius, etc.

Ook op Kampioenschappen zijn er goede resultaten. Always There werd in Lanaken Wereldkampioen van de 5-jarige springpaarden en was al Nederlands Kampioen. Van Schijndel’s Concrex Owaola werd Nederlands Kampioen Eventing en Veyron was reservekampioen van de Young Riders in Nederland. In Zweden werd Zima A.S. Kampioen van de 6-jarige springpaarden en Anisolde werd reservekampioen van de 5-jarige springpaarden. Sita d’Aix is in Frankrijk het meest winnende 4-jarige springpaard.

De 3-jarige Currusa werd kampioen op de CK Groningen van de springgerichte merries. Eerder behaalde kampioenschappen door nakomelingen van Indoctro zijn o.a.: Zirano V werd Nederlands Kampioen van de 5-jarige springpaarden. In 2008 werd Vedor Wereldkampioen van de 6-jarigen en Ubalia Wereldkampioen van de 7-jarigen. Boss VDL en VDL Orame werden kampioen van de KWPN hengstenkeuring. Ultimate werd Nederlands Kampioen van de 4-jarige springpaarden en Zendence VDL werd NMK Kampioen, etc.

Indoctro heeft bij diverse stamboeken een hoge fokkerijindex. In Zweden is hij aanvoerder met een Index van 164.
Springindex Duitsland: 153.
Springindex Nederland: 137.

Indoctro: alles wat een fokker wil.

Download hier een artikel over Indoctro uit Sporthorse Breeding:userfiles/file/Indoctro.pdf

 

« Terug naar overzicht