Inaico VDL

Inaico VDL

Geboortedatum: 2013
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.66
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Indoctro

Baloubet du Rouet
Hercos

 

Omschrijving:

De springkwaliteiten van Inaico VDL komen niet uit de lucht vallen: zijn volle zus Hello M’Lady is één van de succesvolste paarden van Scott Brash. In 2015 won Hello M’Lady op slechts negenjarige leeftijd al de Global Champions Tour van Monte Carlo, eindigde de merrie als tweede in de vijfsterren Grote Prijs van Los Angeles en als derde in de Wereldbeker van Verona. Haar oudste dochter Picobello Jasmine, een nakomeling van Arezzo VDL, presteert inmiddels op 1,40m-niveau onder de Belgische topruiter Gregory Wathelet. Inaico VDL’s vader Indoctro behoeft geen nadere toelichting; zijn nakomelingen bewijzen keer op keer hun grote klasse en ook aan moederszijde behoort Indoctro tot de beste van hengsten van de afgelopen decennia. Voor grootvader Baloubet du Rouet geldt hetzelfde; op het hoogste niveau maken zijn nakomelingen het al jarenlang waar en zelf was hij Olympisch kampioen en drievoudig Wereldbekerfinalewinnaar.

Inaico VDL’s moeder Beach Quella bracht niet alleen Hello M’Lady, maar ook het internationale springpaard Fajoecha van Johnny Pals. Grootmoeder Quelle is een dochter van de Nimmerdor-zoon Hercos en sprong zelf op 1,30m-niveau. Quelle bracht onder meer de internationale springpaarden Voltigeur en Febo’s L’Argentina voort.
Op de KWPN Hengstenkeuring in zowel Ermelo als Den Bosch werd Inaico VDL als één van de opvallendste springpaarden gezien.

Inaico VDL: volle broer van Hello M’Lady met dezelfde kwaliteiten


 

« Terug naar overzicht