Herve d'Ive

Herve d'Ive

Geboortedatum: 2012
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.70
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Vigo d'Arsouilles

Indoctro
Almé Z

 

Omschrijving:

Hervé d’Ive is een zoon van topvererver en wereldkampioen Vigo d’Arsouilles, de imponerende vos van Philippe Le Jeune. Op de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010 waren Le Jeune en Vigo d’Arsouilles onverslaanbaar en is vader van o.a. Dixson, winnaar van de Rolex Grand Prix van Spruce Meadow en Vagabond de la Pomme , die tweede werd in de Wereldbekerfinale onder Pénélope Leprévost. Hervé d’Ive’s grootvader Indoctro behoort al jarenlang tot één van de steunpilaren van de springpaardenfokkerij. Dat geldt zeker ook voor de legendarische Almé, die een enorme invloed in de prestatiefokkerij heeft met zonen als Jalisco, Galoubet etc. Daarna vinden we de grondlegger van de Hannoveraanse springpaardenfokkerij Gotthard.

De moederlijn van Hervé d’Ive bracht al vele toppers. Grootmoeder Almfee sprong bijvoorbeeld op internationaal niveau en bracht al meerdere internationale springpaarden. Ook komen beroemde paarden als de Olympische springhengst Jaquar Mail, de waardevolle Fergar Mail en de Grand Prix-merrie Katchina Mail uit deze Hannoveraanse stam 770.

Hervé d’Ive doet veel denken aan zijn geweldig springende vader Vigo d’Arsouilles en heeft van grootvader Indoctro veel reflexen en voorzichtigheid meegekregen. Hervé d’Ive valt op met zijn enorme vermogen en goede beentechniek, waarvoor hij in het KWPN-verrichtingsonderzoek 8’en verdienden. Ook de aanleg als springpaard werd met een 8 becijferd.
Verwachtingswaarde: 146.
Hervé d’Ive: het beste uit Europa met bloed en vermogen.

 

« Terug naar overzicht