Hermitage

Hermitage

Geboortedatum: 2012
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.68
Kleur: Schimmel
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Zirocco Blue

Colino
Landon

 

Omschrijving:

ermitage is alweer de vijfde zoon van de wereldberoemde Zirocco Blue die zijn dekbrevet heeft verdiend bij het KWPN. Onder Jur Vrieling behoort Zirocco Blue tot de absolute wereldtop met als hoogtepunt de gouden teammedaille op het Europees kampioenschap in Aken en de individuele vijfde plaats. In de fokkerij doet de Mr. Blue-zoon het eveneens fantastisch met onder meer Isah Cup-winnaar en KWPN-gekeurde zoon Florian, de zich uitstekend ontwikkelende Durango VDL en vele grote talenten die aan de deur kloppen richting de internationale springsport. Hermitage’s grootvader Colino en overgrootvader Landon sprongen beide op internationaal niveau en voegen de Duitse topgenen van Capitol I en Landgraf I toe aan zijn afstamming.

Moeder is de keur preferente merrie Ostara, zij komt uit de prestatie fokkerij van de familie Liefhebber. In de merrietest scoorde zij louter 8’en op alle springonderdelen en daarbij bracht ze al meerdere succesvolle springpaarden. Grootmoeder Karina sprong zelf ook op 1,30 m-niveau.

Zoals gebruikelijk bij nakomelingen van Zirocco Blue valt Hermitage op door zijn onbeperkte vermogen. De imposante schimmel wordt gekenmerkt door afdruk en enorme springcapaciteiten, die hij combineert met uitstekende reflexen. Niet voor niks scoorde Hermitage 82½ punten in het KWPN-verrichtingsonderzoek met 8½’en voor techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Daarbij verdiende Hermitage 8’en voor zijn krachtige galop, snelle reflexen en fijne rijdbaarheid en instelling.

 

« Terug naar overzicht