Hampshire

Hampshire

Geboortedatum: 2012
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.68
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Arezzo VDL

Indoctro
Nimmerdor

 

Omschrijving:

Hampshire is de eerste KWPN-goedgekeurde zoon van stempelhengst in wording Arezzo. Deze Chin Chin-zoon heeft zowel onder Jessica Kürten als onder Jur Vrieling tal van internationale overwinningen behaald. Zo won Arezzo onder Jessica Kürten de Grote Prijs van Odense en een 1,50 m op Indoor Brabant en sprong de vos onder Jur Vrieling naar twee overwinningen op het vijfsterren concours in Helsinki. Daarbij combineert Arezzo het bloed van topverervers Chin Chin en Heartbreaker en imponeren zijn nakomelingen op zowel keuringen als in de sport. Hampshire’s grootvader Indoctro en overgrootvader Nimmerdor behoeven nauwelijks nadere toelichting. Beide hengsten zijn rotsvaste steunpilaren voor de internationale springpaardenfokkerij. Datzelfde geldt ook voor Notaris, die nog altijd in de afstamming van toppaarden terug te vinden is. De waardevolle Le Val Blanc xx voegt het nodige bloed toe.

Hampshire komt uit een op-en-top prestatielijn die al vele internationale sportpaarden voortbracht. Moeder is de keur, preferent en prestatiemerrie Rilexy, zij bracht bijvoorbeeld al de Chin Chin-dochter Amadora, die onder Beezie Madden op 1,60 m-niveau sprong en nog altijd met succes wordt uitgebracht op internationaal niveau. Onder Beezie Madden won Amadora een prestigieuze 1,50 m-rubriek op Spruce Meadows, Calgary. Moeder Rilexy zelf nam deel aan de Nationale Merriekeuring en behaalde 80½ punten in de IBOP, mede dankzij een 9 voor springvermogen en 8½ en voor geschiktheid als springpaard en afdruk.

Hampshire zelf was dé spraakmaker op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch en kwam als publiekslieveling op de derde plaats in de kampioenskeuring. Zijn geweldige reflexen en techniek vielen ook in het KWPN-verrichtingsonderzoek weer op en Hampshire werd ingeschreven met 81½ punten. Voor reflexen en rijdbaarheid en instelling behaalde Hampshire maar liefst een 8½.

 

« Terug naar overzicht