Grand Slam

Grand Slam

Geboortedatum: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.73
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Cardento

Heartbreaker
Mr. Blue

 

Omschrijving:

De verrichtingstopper Grand Slam heeft een droompedigree met louter stempelhengsten. Vader Cardento nam deel aan WK, EK en Olympische Spelen en staat hoog genoteerd in de wereldranglijst voor springpaardenverervers met nakomelingen als Nice Stephanie en Cafino. Grootvader Heartbreaker behoort eveneens tot de top van springpaardenverervers en als derde hengst in de afstamming zien we Mr. Blue, zelf succesvol op het allerhoogste niveau en vader van topspringpaarden als Simon en Zirocco Blue. Als vierde en vijfde in de rij zien we de ‘Hengst van de Eeuw’ Nimmerdor en de prestatie verervende volbloedhengst Erdball xx. Zij zijn verantwoordelijk voor vele sport en fokpaarden zoals Apollo, Just Malone, Goldenbridge, Heartbreaker, Ahorn etc.

Moeder Wonder A.S. bracht ook de goedgekeurde hengst Dallas VDL. Overgrootmoeder is de preferente prestatiemerrie Bonnette, zij bracht het Grand Prix springpaard Annette en nog een 1.35m springpaard. Bonnette is een volle zus van het internationale springpaard Drummer.

Grand Slam is een complete hengst met een topinstelling en valt op met zijn techniek, reflexen en vermogen. Grand Slam behaalde met een totaal van 90 punten de hoogste score ooit behaald in een verrichtingsonderzoek en werd overtuigend Kampioen. Voor de springonderdelen techniek en reflexen kreeg Grand Slam een 9½ en voor de springonderdelen vermogen, rijdbaarheid & instelling en aanleg als springpaard kreeg hij een 9. Voor de galop en voor de houding & balans kreeg hij een 8.

De eerste veulens van Grand Slam lijken goed. Het zijn aansprekende veulens met een goed type en goede bewegingen. Ze galopperen met veel balans, kracht en ruimte. Dochter Kiverna werd gehuldigd als Kampioen van de CK Zeeland. Op de CK Groningen was er een derde plaats voor Khan en een vierde plaats voor Kalimba in de finale om het Kampioenschap voor springveulens.

 

« Terug naar overzicht