Global Express

Global Express

Geboortedatum: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Orient Express

Laudanum xx
Arlequin

 

Omschrijving:

Global Express stamt af uit één van de beste Franse sportstammen. Vader is de Quick Star zoon Oriënt Express die imponeerde op het Wereldkampioenschap in Normandië met zijn ruiter Patrice Delaveau door twee Zilveren medailles te winnen. Daarnaast was de hengst o.a. winnaar van de Wereldbekerkwalificatie in Helsinki en van de Grote Prijzen van Rotterdam, La Baule, Gijon, Falsterbo en Luik. Grootvader is de volbloed Laudanum xx die zelf op internationaal niveau sprong en een enorme invloed heeft gehad in de Franse springpaardenfokkerij.

Moeder is de top fokmerrie Dame Ricard, zij is o.a. moeder van Street Hassle, die momenteel sterk presteert onder Lauren Hough, en van de Grand Prix springpaarden Iqbal des Hayettes en Ornella. Zij is ook grootmoeder van de goedgekeurde hengst Lindberg des Hayettes, die erg succesvol was op Grand Prix niveau onder Samantha Mcintosh. Grootmoeder Fidelite A was een internationaal Grand Prix springpaard en ook in de fokkerij was ze enorm succesvol. Ze is moeder van de goedgekeurde SF hengst Versailles en grootmoeder van het Grand Prix springpaard Olala de Buissy en meerdere internationale springpaarden als Marquise du Reverdy, Lydric du Reverdy, Lynx du Reverdy, Othello de Petra, Lucie de Reverdy etc.

Global Express slaagde met mooie cijfers voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Hij kreeg een totaal score van 76½ punten waarbij een 8 voor zijn galop en een 8 voor zijn rijdbaarheid en instelling.

Global Express is een hengst met de juiste instelling, hij heeft veel bloed en beschikt over extra vermogen. In de hengstencompetitie heeft Global Express goed gepresteerd. Met foutloze rondes werd hij 6e in Ermelo, 2e in Roosendaal en 3e in Zuidbroek. Hier kreeg hij een 9 voor zijn springtechniek en een 9 voor de rijdbaarheid.

De eerste veulens van Global Express zijn goed ontwikkelde veulens met een goed bewegingsmechanisme. De veulens beschikken over een goede galop met veel souplesse, maar ook met de benodigde ruimte en kracht.

 

« Terug naar overzicht