Glenfiddich

Glenfiddich

Geboortedatum: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.75
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Bacardi VDL

CorradoZ
Nimmerdor

 

Omschrijving:

Glenfiddich is de enige goedgekeurde zoon van springkanon Bacardi VDL. Deze Corland x Kannan zoon won onder Jos Lansink de Zilveren medaille op het WK voor 7-jarige springpaarden in Lanaken 2013 en imponeerde door zijn foutloze rondes en enorme wappers. Verder in de vaderlijn zien we Corrado I, Nimmerdor en Jalisco B. Zij maken deze exceptionele afstamming compleet, ze sprongen alle drie op het hoogste niveau en zijn ook verervers van het hoogste niveau. Zij brachten o.a. Corradina, Heartbreaker en Quidam de Revel.

Glenfiddich stamt af uit één van de beste Franse moederlijnen. Uit deze lijn komt o.a. de Olympische hengst Papillon Rouge. Hij is de volle broer van de prestatiemerrie Olivia Rouge, de overgrootmoeder van Glenfiddich. Ook zijn elite moeder Tolivia is prestatie en preferent. Naast Glenfiddich is zij moeder van het 1.35m springpaard De Blue VDL en grootmoeder van het 1.35m springpaard Dior VDL. Grootmoeder Nolivia is keur en preferent, zij bracht het 1.45m springpaard Volivia VDL. Verder bekende paarden uit deze familie zijn o.a.: Bleu Blanc Rouge, Saphir Rouge, Quartz Rouge etc.

Glenfiddich is een royaal ontwikkelde hengst met een onbeperkt vermogen, een zeer goede springtechniek en veel overzicht. Hij galoppeert met zeer veel afdruk. Hij legde een goed verrichtingsonderzoek af en kreeg een totaal score van 79 punten waarbij hij een 8½ scoorde voor zijn vermogen. Voor de onderdelen galop, rijdbaarheid & instelling en zijn aanleg als springpaard kreeg hij een 8. Glenfiddich is een springpaard met een grote toekomst.

De eerste veulens van Glenfiddich zijn aansprekende en goed ontwikkelde veulens. Zijn veulens beschikken over een sterke bovenlijn en hebben een krachtige galop met veel ruimte, souplesse en balans.

Verwachtingswaarde: 159.

Glenfiddich: de enige Bacardi-zoon, onbeperkt vermogen.

 


 

« Terug naar overzicht