Glasgow van t'Merelsnest

Glasgow van t'Merelsnest

Geboortedatum: 2006
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1,72m
Kleur: Donkerbruin
Stamboek: Zangersheiden
Niveau:
Stamboom:

Nabab de reve Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Melodie en Fa Artichaut
Caravelle

Wendelina van 't Merelsnest Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Idjaz-C Hedjaz
Chiquita

 

Omschrijving:

Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst. Vader Nabab de Reve en grootvader Darco hebben zelf zeer succesvol gepresteerd in Grand Prix, Wereldbekerwedstrijden en Wereldkampioenschappen. Ook in de fokkerij staan beide hengsten hoog-geplaatst op de World Rankings, Darco is de aanvoerder en Nabab de Reve staat op nr. 7. Zij zijn vader van vele toppers als Sapphire, Parco, Valentina van het Heike en de wereldkampioen Vigo D’Arsouilles.

Glasgow van ’t Merelsnest heeft een fantastische moederlijn. Zijn moeder Wendelina springt zelf op internationaal Grand Prix niveau met Marc Van Dijk en is de volle zus van Sapphire, het succesvolle springpaard van de Amerikaanse ruiter Mc. Lain Ward. Sapphire won maar liefst tweemaal de Olympische Gouden medaille met het Amerikaanse team en schreef vele Grote Prijzen op haar naam, waaronder die van Calgary en Wellington. Daarnaast heeft grootmoeder Chiquita ook de internationale springpaarden Lapino, Qarco van ’t Merelsnest en Vincenzo van ’t Merelsnest gebracht.

Glasgow van ’t Merelsnest zelf is een grote hengst met maat en rek. Hij springt met veel vermogen en is zeer voorzichtig. Glasgow bezit alle kwaliteiten om in de toekomst op Grand Prix niveau te springen.

Glasgow van ’t Merelsnest voldoet aan de PROK-eisen van het KWPN.
Glasgow van ’t Merelsnest: Nabab, Darco en Sapphire!

« Terug naar overzicht