Freeman

Freeman

Geboortedatum: 2010
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.71
Kleur: Donkerbruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Emmerton

Chin Chin
Ahorn

 

Omschrijving:

Freeman is zeer interessant gefokt. Vader is Emmerton, gefokt uit de bekende Sina lijn. Onder Jur Vrieling werd Emmerton in 2008 Nederlands Kampioen.

Grootvader Chin Chin nam deel aan twee Olympische Spelen. Daarna vinden we de preferente Ahorn. Moeder is de keurmerrie Be Helena VDL, zij was als 3-jarige 4e op de Nationale Merriekeuring en scoorde 80 punten voor haar IBOP. Haar volle zus, Welena VDL, was Nationaal Kampioen Vrijspringen en werd 2e in de finale van de Nationale Merriekeuring. Zij is moeder van het Grand Prix springpaard Celena VDL. Grootmoeder de keur, preferente, prestatie merrie Helena was in 1992 Europees Kampioen. Zij is o.a. de moeder van het Grand Prix springpaard Southwind VDL en van de internationale springpaarden Pan Am VDL en Onatello VDL. Overgrootmoeder is de preferente prestatiemerrie Azemieka, die als één van Nederlands beste fokmerries bekend staat met nakomelingen als de internationaal springende en goedgekeurde hengsten Everest, Glennridge en Arkansas. En ook de internationale springpaarden Lely, North Gammon en Jezetro.

Freeman was Kampioen van de KWPN Hengstenkeuring 2013. Hij imponeerde met zijn mooie model, zijn afstamming en met zijn springen. Freeman werd als 4-jarige Kampioen van de hengstencompetitie klasse L. Freeman won de competities van Roosendaal en Zuidbroek. In Roosendaal ontving hij in de tweede ronde een 9 voor zijn springtechniek en een 9 voor het gaan tussen de hindernissen en ook in Zuidbroek was er in de tweede ronde een 9 voor zijn springtechniek. Als 5-jarige waren er foutloze rondes in Ermelo en Zuidbroek. Freeman heeft een goede galop en springt met veel afdruk, vermogen en lichaamsgebruik.

De combinatie van de Sina en de Azemieka stam in zijn afstamming, zijn exterieur, zijn gangen en zijn overtuigende manier van springen maakt Freeman een belofte voor de toekomst.

Zijn eerste jaargang veulens bracht gelijk Kampioenen: Kasander werd Kampioen van de CK Friesland en Kaprisha L werd Kampioen van de CK Groningen en werd 7e in de finale van het Nationaal veulenkampioenschap. Kennaminka werd derde op de CK Friesland.

 

« Terug naar overzicht