Falaise de Muze

Falaise de Muze

Geboortedatum: 2005
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Wandor van de Mispelaere

Nabab de Reve
Chin Chin

 

Omschrijving:

 In Falaise de Muze heeft VDL Stud een nieuwe stempelhengst in wording toegevoegd aan haar hengstenstapel.In de internationale sport toont Falaise de Muze alle capaciteiten voor het allerhoogste niveau en dat heeft hij niet van een vreemde. Vader Wandor van de Mispelaere behoorde onder Richard Spooner en Grant Wilson tot de internationale top en komt steeds vaker bovendrijven als vader van Grand Prix-springpaarden als Goja, Ayade de Septon HDC en Evita van de Veldbalie. Grootvader Nabab de Rêve en overgrootvader Chin Chin behoren tot de beste fokhengsten van hun generaties en zijn onmisbaar voor de springpaardenfokkerij. 


Ook onmisbaar is Falaise’s grootmoeder Qerly Chin, die zelf onder Christophe Barbeau op het hoogste niveau succesvol was en aan de basis stond van een eindeloze lijst van wereldtoppers, zoals Vagabond de la Pomme, Ensor de Litrange, Diablesse de Muze, Sterrehof’s Ushi, Estoy Aqui de Muze HDC en de beroemde Walnut de Muze. Het jarenlange toppaard van Harrie Smolders, Walnut de Muze, is op haar beurt de moeder van Falaise de Muze. Falaise de Muze was als 5-jarige finalist op het WK in Lanaken. 

Onder Annelies Vorsselmans presteerde Falaise de Muze fantastisch op internationaal niveau en boekte hij aansprekende resultaten tot en met 1,50 m-niveau. Keer op keer toonde de vos zijn geweldige instelling, reflexen en atletische vermogen. Die kenmerken geeft Falaise de Muze ook door aan zijn extra springende nakomelingen. Zo werden er dit jaar voor de prestigieuze WEF Sport Horse Auction twee nakomelingen van Falaise geselecteerd, namelijk Garfield ES en Gravin ES. Eerder werden bij het KWPN de getalenteerde hengsten Freestyle VK Z en Happy Feet WD aangewezen en ook dit jaar maakten de nakomelingen van Falaise de Muze een uitstekende indruk op de KWPN hengstenkeuring en verdienden drie zonen een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Falaise’s nafok imponeert met onbeperkt vermogen, extra reflexen en een fantastische rijdbaarheid en instelling.

« Terug naar overzicht