Etoulon

Etoulon

Geboortedatum: 2009
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67m
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Toulon

Calvados
Le Mexico

 

Omschrijving:

 

Etoulon VDL is een zeer modern gebouwde en goed gemodelleerde hengst met veel uitstraling. Hij was de blikvanger in Den Bosch en werd gehuldigd als de reserve-kampioen van de KWPN hengstenkeuring. Hij heeft zeer veel macht op de sprong, zeer goede reflexen en is erg voorzichtig.

Zijn vader Toulon is een zoon van de Preferente Heartbreaker en was een succesvol Grand Prix springpaard. Hij won de Grote Prijs van Sao Paulo, was 2e in de Nations Cup van Rome en was verder hooggeplaatst in Grote Prijzen en wereldbekerkwalificaties. Daarna zien we de ‘Keur’ hengst Calvados die door Peter Geerink werd uitgebracht op Grand Prix niveau en die vader is van vele springpaarden. Verder in de afstamming zien we de hengsten Le Mexico en Lucky Boy XX.

Aan moederszijde vinden we een bewezen fokfamilie. Moeder Utareusa is ‘Elite’ en is een dochter van de ‘Ster, Preferent en Prestatie’ merrie Brigitte. Zij bracht 2 nationale springpaarden en is tevens grootmoeder van het Grand Prix springpaard Tereusa. Meer internationale springpaarden uit deze familie zijn o.a. : Sundance Kid, Pitareusa, Itareusa en Oteusie.

Etoulon VDL slaagde met glans voor zijn verrichtingsonderzoek. Hij had een totaalscore van 88,5 punt en kreeg de volgende cijfers per onderdeel:

stap 7
draf 7
houding en balans 8
galop 8,5
reflexen 9
techniek 9
vermogen 9
rijdbaarheid en instelling 8,5
aanleg als springpaard 9
totaalscore 88,5

 

« Terug naar overzicht