Emilion

Emilion

Geboortedatum: 1986
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.70m
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Wellington

Farnese
Ladykiller xx

 

Omschrijving:

De afstamming van Emilion staat garant voor prestatievererving. Emilion’s moeder, ‘keur’ IBOP A, is een dochter van de volle zus van de Holsteiner topvererver ‘Lord’. Emilion is net als Lord een sterke vererver voor springpaarden. Rechtsreeks maar ook aan moederszijde.
Emilion’s eigen prestaties zijn indrukwekkend. Met U. Kirchhoff presteerde hij op het hoogste niveau en werd hij o.a. 1e Wereldbeker te Millstreet, 4e Grote Prijs Valkenswaard, 2e Grote Prijs Donaueschingen, 5e Grote Prijs London, 6e Wereldbeker Aarhus en met het Duitse landenteam werd hij 4e in Dublin en Rotterdam en 2e in Bremen.
Met zijn fokkerij behoort Emilion tot ’s werelds beste springpaarden leveranciers. Zijn nakomelingen presteren op Grand Prix en Wereldbeker niveau. Een van de bekendste is momenteel Seldana, die een super prestatie leverde door met haar nieuwe ruiter Abdullah Al Sharbatly de Zilveren medaille op de Wereldruiterspelen in Kentucky te behalen. En in 2009 was zij winnaar van de Zilveren Medaille met het Italiaanse team op het EK. Ook Glasgow is wellicht een van de bekendste, hij won meerdere Wereldbekers en Grand Prix. Maar liefst driemaal was hij de winnaar van de CN Reliability Grand Prix van Canada en hij werd gekroond tot ‘USA Horse of the Year’.
VDL Groep Tomboy met E. van der Vleuten won meerdere Grand Prix en wereldbekerkwalificaties. Andere zeer succesvolle Grand Prix paarden zijn o.a. de Nederlandse Kampioen VDL Emmerton met J. Vrieling, Ukinda met H. Simon, Vince met J. Torano, VDL Ugano met K. Rikkert, Salermo met G.M. Panini, Valdato met J. Kayser en BMC Uno gereden door C. Regter. Andere succesvolle internationale springpaarden zijn: Sering, VDL Sarantos, Sefana, VDL Empire, Made in Margot, Exclusive, Pornita, Tao Tao, Enorm, Inspiration, Fritzy, Jashar, VDL Lotus Exel, Jemilion, Karina, Utopia van het Hoogveld, VDL Nantes, Miss Montana, Lady’s Foal, VDL Edminton etc.
Springindex: 137.

« Terug naar overzicht