Douglas

Douglas

Geboortedatum: 1998
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.72m
Kleur: Bruin
Stamboek: NRPS
Niveau:
Stamboom:

Darco

Capitol I
Renomee

 

Omschrijving:

 Vaders en Grootvaders hebben al vele topspringpaarden en hengsten geleverd zoals Sapphire, Parco, Indoctro, Cassini, Roderik, Cardento, Landgraf en Lord.
Ook aan moederszijde worden de nodige prestatiegenen ingebracht. Uit deze Holsteinse stam 318D2 komen ook de hengsten Corofino en Coriano, die ook beide internationaal sprongen. Ook drie volle broers van de overgrootmoeder zijn goedgekeurd, nl: Lido, Leonardo en Lekar, waarvan de laatste twee beide S-sprongen. Lido was naast een belangrijke vererver ook een internationaal succesvol military paard.
Douglas beschikt over een onbeperkt vermogen en de beste techniek. Zijn eigen prestaties mogen er zijn. Als 3-jarige deed hij zijn verrichtingen in Adelheidsdorf en werd 1e bij het springen met 139,49 pnt. Hij kreeg voor de verschillende springonderdelen een 10 - 9,3 - 9,3 - 9,5.
Als 4-jarige was Douglas vier keer winnaar met de hoogste punten voor het springen en werd hij kampioen van Ierland van de 4-jarige springpaarden. Ook als 5-, 6- en 7-jarige was hij finalist voor de nationale kampioenschappen, als 6-jarige werd hij reservekampioen van Ierland. In Ierland werd Douglas met succes uitgebracht in internationale 1.40m/1.50m parcoursen door Conor Swail, hij werd o.a. 2e en 4e in Dublin, 2e in B&R 1.40 m GP, 3e in Dunlaoghaire 1.50 m GP en 6e in Rolestown 1.40 m GP. Na een ernstige blessure heeft Douglas zijn sportcarrière vroegtijdig moeten beëindigen.
Douglas geeft zijn springgenen door aan zijn nakomelingen. Op het Nationaal Vrijspringkampioenschap overtuigde zijn dochter Cirnanda, ze kreeg o.a. een 9 voor haar reflexen en werd uitgeroepen tot Nationaal Kampioen. Ook op de internationale concoursen verschijnen zijn eerste nakomelingen. HHS Daisy won twee rubrieken voor 6-jarige springpaarden tijdens het CSI van Vilamoure in Portugal en ook Crosstown Skylight, Delano, HHS Diamond en Suma’s Zorro waren geplaatst in de internationale jonge paarden rubrieken. Tijdens de Ierse Kampioenschappen waren er weer veel nakomelingen van Douglas geselecteerd. Honeyland’s Douglasson werd 6e in het Iers Kampioenschap voor 6-jarige springpaarden en ook HHS Diamond en Warrenstown ARD Cruise waren gekwalificeerd voor de finale. Dilonie won de Corsten vrijspringcompetitie. In 2009 werd Douglas Cavalier Iers Kampioen van de 3-jarige springpaarden en werd zijn zoon D’Inzeo goedgekeurd. Twee van zijn zonen werden aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en dit jaar zijn er twee van zijn zonen aangewezen voor de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Zijn nakomelingen maken een hele goede indruk, ze springen met veel macht, vermogen, afdruk en techniek.
Douglas voldoet aan de PROK en
cornage-eisen van het KWPN.
Verwachtingswaarde: 150.

« Terug naar overzicht