Cornet's Diamond

Cornet's Diamond

Geboortedatum: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67
Kleur: Schimmel
Stamboek: Oldenburg
Niveau:
Stamboom:

Cornet Obolensky

Cuper
Imperius xx

 

Omschrijving:

Cornet’s Diamond is een super springende zoon van Cornet Obolensky gecombineerd met een moederstam waarin we het beste Ierse springpaardenbloed terugzien.
Vader Cornet Obolensky presteerde onder Marco Kutscher op het allerhoogste niveau en staat op de 3e plaats in de WBFSH ranking voor springhengsten, hij is o.a. vader van Cornet d’Amour en Cornet Cristallo. Grootvader Cuper is een goed fokkende zoon van de topvererver Chambertin en daarna vinden we de volbloed Imperius xx in de vaderlijn en dan de Ierse topvererver King of Diamonds.

De moederlijn heeft meerdere internationale springpaarden gebracht waaronder het toppaard Nick of Diamonds van Leslie Howard en de in Zweden goedgekeurde hengst Jack of Diamonds. Jack of Diamonds sprong zelf op 1.30m niveau en is vader van al vele talentvolle eventingpaarden zoals bijvoorbeeld Rioghan Rua, winnaar van de Gouden Team medaille op het EK in Jardy en individueel 7e. Overgrootmoeder Palm Sunday is moeder van het 1.60m springpaard Cavalier Diamond en van een 1.40m springpaard.

Cornet’s Diamond is een zeer moderne hengst met veel bloed. De hengst heeft een goede 70 dagen test afgelegd in het Duitse Schlieckau. Met een Zuchtwert van 137 voor het springen eindigde hij op een 3e plaats. Zijn eindcijfer voor het springen was 8,39 en hij kreeg o.a. de volgende deelcijfers: Karakter 9½, Leistungsbereitschaft 9, Konstitution 9½, Springanlage 9¼, Springanlage (freispringen ) 9 en Springanlage (fremdreiter) 9,13. De eerste veulens beschikken over drie goede gangen. Het zijn moderne sportveulens met veel uitstraling.

Cornet’s Diamond voldoet aan de PROK en cornage eisen van het KWPN.

 

« Terug naar overzicht