Corland

Corland

Geboortedatum: 1989
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.67m
Kleur: Schimmel
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Cor de la Bryere

Landgraf I
Ronald

 

Omschrijving:

Een topafstamming met een vaderlijn die louter bestaat uit stempelhengsten. De moederstam is één van de beste van Holstein: nr. 104 A en gaat rechtstreeks op Retina terug die tweemaal de Derby van Hamburg won.

Corland had zelf een indrukwekkende carrière met W.J. van der Schans. Hij was o.a. geplaatst in de volgende Grand Prix: 4e in Oslo, 6e in Helsinki, 5e in Bordeaux, 4e in Den Bosch, 5e in Maastricht, 7e in Zuidlaren, 7e in La Baule, 2e in Rotterdam en 7e in Calgary. Verder werd hij Benelux kampioen te Den Haag, 7e in de WB van Verona en 2e in The Sires of the World in Lanaken. Op het EK bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties door het beste landenwedstrijdresultaat en de snelste foutloze ronde in het jacht. In de finale eindigde hij als 9e. Corland sprong overtuigend over de loodzware parcoursen en heeft laten zien wat hij in huis heeft.

Het aantal nakomelingen van Corland die succesvol op Grand Prix- en Inter-nationaal niveau presteren is ongekend hoog, de merrie Silvana is op dit moment de bekendste. Met ruiter Kevin Staut won ze de Wereldbekerkwalificatie in Geneve en eindigde in diverse Grote Wedstrijden vooraan. Op de Wereldruiterspelen in Kentucky eindigde ze als 15de. Een aantal andere succesvolle Grand Prix paarden zijn:Top Gun met B. Underhill, VDL Torlando met C. Solem, Heechhiem’s Tersina met N. van der Meij, Sensation met S. Tepper, Marlo met H. Dobbs, Sir Corland met W.J. van der Schans, Sakita Zeldenrust met W.J. van der Schans, HBC Dancing Queen met J. Kayser en VDL Theresa Lady met A. Flint. Andere succesvolle internationale springpaarden zijn: Rex G, VDL Rocksina , Parland, Pacific, Snowland, I Due Laghi Sunflower, Pracht S, VDL Santa Cruz, Stranger, Spring G, Pablo V, Celano, Carlanda II, Selma, Vimaira, Von Dutch, Vernon G, Verona, etc.

In Zweden werd Sunsolde Zweeds kampioen van de Junioren en Tomorrow werd 4de in het kampioenschap voor Jonge Italiaanse ruiters. Ook op keuringen waren er goede resultaten afgelopen jaar. Celrita VDL werd 2de op het Nationaal Vrijspringkampioenschap en behaalde de hoogste IBOP score van 2010 met 87 punten. Fido Dido werd Veulenkampioen op de CK Groningen en Fourwies eindigde als 10de in de finale van het Nationaal Veulenkampioenschap.

De Corland-merrie Arianthe was de topper op de Dutch Sport Horse Sales, zij werd verkocht voor Ä 280.000.

Corland staat als nr. 14 op de Wereldranglijst voor springhengsten en heeft hoge Indexen bij de verschillende stamboeken:

Springindex Zweden: 156.

Springindex Duitsland: 147.

Springindex KWPN: 134.

Corland bewijst met zijn eigen prestaties en met die van zijn nakomelingen een steunpilaar voor de fokkerij te zijn

Download hier een artikel over Corland uit In de Strengen:

userfiles/file/Corland.pdf

Download hier een artikel over Corland uit Sport Horse Breeding:

userfiles/file/Corland(1).pdf

« Terug naar overzicht