Carrera

Carrera

Geboortedatum: 2006
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.68
Kleur: Bruin
Stamboek:
Niveau:
Stamboom:

Cardento

Baloubet du Rouet
Nurzeus

 

Omschrijving:

Carrera is zeer opvallend en interessant gefokt uit een combinatie van twee Olympiade hengsten. Zijn vader Cardento die met ruiter Peter Eriksson maar liefst driemaal een zilveren medaille behaalde, op de Olympische Spelen, het EK en het WK. Ook in de fokkerij drukt hij zijn stempel door met internationaal presterende nakomelingen als La Silla Kiara met R. Goran Bengtsson, Caramell KS met S. Johansson, Carisma met O. Philipaerts, Glory Days met D. Zetterman, Cazino met R. Pessoa, etc.
Grootvader Baloubet du Rouet was, met Rodrigo Pessoa, Olympisch Kampioen en won maar liefst driemaal de Wereld-bekerfinale. Daarnaast won hij meerdere Grand Prix en wereldbeker kwalificatiewedstrijden en is hij vader van o.a. Bubalu, VDL Southwind en Chaman. Daarna vinden we Nurzeus, de hengst die zoveel goede springpaarden bracht als o.a. Midnight Madness, Zippo, Ennio etc.
De moeder van Carrera springt internationaal 1.40m en is de halfzus van de beroemde internationale springhengst Tinka’s Boy, die onder Markus Fuchs vele Grand Prix en wereldbekerwedstrijden won, waaronder ook de finale. Tinka’s Boy is vader van Top springpaarden zoals Tinka’s Serenada die 11de werd op het WK in Kentucky.
Carrera toont veel kwaliteiten, hij springt met veel vermogen, heeft een goede instelling en is zeer voorzichtig.
Carrera voldoet aan de KWPN eisen voor röntgenfoto’s en cor

« Terug naar overzicht