Cardento

Cardento

Geboortedatum: 1992
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1,72m
Kleur: Schimmel
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase

B-Estelle Lord Ladykiller XX
Viola
Restelle Sacramento Song XX
Estelle

 

Omschrijving:

De Holsteiner hengst uit een bewezen vaderlijn, die vele toppers bracht. De moederstam nr. 741 is sterk prestatieverervend.

Cardento zelf heeft zich volop bewezen op het allerhoogste niveau. Met P. Eriksson was hij een vast lid van het Zweedse team op de grote wedstrijden. Hij behaalde o.a. de Zilveren Medaille op het WK, EK en de Olympische Spelen van Athene en won de Nationscup van Rome, Drammen en Ikast. Individueel wist hij de Grote Prijzen op zijn naam te schrijven van o.a.: Holte, Helsingborg, Angelholm, Gera, Kungsbacke (2x) en werd hij tweede in Aarhus. Cardento werd 6e in de kwalificatie van de Wereldbekerfinale te Götenborg, 4e in de German Classics in Hannover en 6e in de GP van Stockholm.

De fokkerijresultaten van Cardento zijn van wereldklasse, vooraan in de uitslagen van de grote internationale wedstrijden vinden we steeds meer nakomelingen van hem terug. Enkele goed presterende nakomelingen zijn: La Silla Kiara met R. Goran Bengtsson, Cazino met R. Pessoa, Hidden Creek’s Campella met M. Engle, Traffic Boy met S. Sweetnam, Carisma met O. Philippaerts, Caramell KS met S. Johansson, Glory Days met D. Zetterman, Udento VDL met H. Dobbs, Draco met R. Whitaker, Canthara met V. Lundback, Matrix met L.B. Fredricson, Cadence met M. Edrick, Midsummer met E. Hultberg, Maya met A. Lidbeck. Zij waren succesvol in Grote Prijzen, Wereldbekerwedstrijden en landenwedstrijden. Zo werd Carisma gekroond tot Europees Kampioen van de Junioren en winnaar van de Grote Prijs van Reims. La Silla Kiara won de Grote Prijs van Odense en Glory Days won de Grote Prijs van Bonheiden. Hidden Creek’s Campella werd 6de in de Grote Prijs van Wellington en Caramell KS werd 7de in de Wereldbekerwedstrijd van Den Bosch. Ook bij de jonge springpaarden boeken nakomelingen van Cardento opvallende resultaten: Cisco won het Open Scandinavisch kampioenschap voor 7-jarige springpaarden, Ardenco werd Belgisch Kampioen Eventing van de 5-jarigen en Ardenta VDL selecteerde zich voor de finale van het WK voor 5-jarige springpaarden in Lanaken. Dochter Classic Lady werd als 7-jarige Wereldkampioen in Lanaken.

Gebaseerd op de prestaties van zijn nakomelingen heeft Cardento het predikaat Elite gekregen, ontving hij al liefst vijfmaal de ‘Breeders Trophy’ en werd hij tweemaal gekozen tot ‘hengst van het Jaar’ in Zweden.

In de indexen van diverse stamboeken scoort Cardento hoog. In Zweden heeft Cardento een springindex van 162 en staat hiermee op de 2de plaats.
Springindex Duitsland: 156.
Springindex KWPN: 153.

Cardento: de Olympische hengst met drie zilveren medailles, en die ook nog vererft!

Download hier een artikel over Cardento uit In de Strengen: userfiles/file/Cardento.pdf

« Terug naar overzicht