Cantos

Cantos

Geboortedatum: 1996
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.66m
Kleur: Bruin
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Contender

Goodtimes
Abantos

 

Omschrijving:

Cantos zijn vader Contender is een topvererver en vader van o.a. Montender en Checkmate. Daarna zien we Goodtimes die meerdere internationale springpaarden heeft gebracht zoals: Obelix R, Kris, etc. Cantos voert 46,5% Engels Volbloed; de hengsten Abgar xx, Cottage Son xx, Ladykiller xx, Koridon xx, Millerole xx, Pericles xx, Rantzau xx, Rittersporn xx en Waldenser xx hebben daar aan bijgedragen. Cantos komt uit een zeer goede moederlijn met moeder Gabanta en grootmoeder Abanta die beide sprongen op het hoogste internationale niveau.
Cantos zelf heeft een succesvolle springcarrière gekend. Als jonge hengst won hij de hengstencompetitie klasse M en won hij de titel ‘Best Young Stallion’ in Zwolle. Op internationaal niveau presteerde hij succesvol met Julia Kayser en werd 2de in de Grote Prijzen van Linz en Zuidbroek. Hij won de Derby in Bathmen en was meerdere malen hooggeplaatst: hij werd o.a. 5de en 6de in De Steeg, 5de en 7de in Leipzig, 7de en 9de in Neustadt-Dosse, etc.
Cantos geeft bloed en ras door aan zijn nakomelingen. Ze hebben een goede techniek van springen en een geweldige instelling. Zijn fokkerijprestaties tot nu toe zijn veelbelovend en Cantos is dan ook zowel door het KWPN als door het NRPS ‘KEUR’ verklaard. Zijn oudste nakomelingen presteren goed op de internationale concoursen: Watch Me won twee rubrieken in Valkenswaard en was 4de in Neeroeteren, Woody werd 2de in de finale van jonge springpaarden in Zuidlaren en 9de in 1.45m Basel, Wacantos werd 3de in Hagen, 4de en 5de in Hamburg, Waronetta werd o.a. 6de en 7de in Bonheiden en 9de in Hulsterlo, Wenda werd 3de en 4de in Manerbio en 7de in Wieze, Very Nice werd 5de in de finale van het WK voor 7-jarige springpaarden, Winston werd 12de in de finale van het WK voor 6-jarige springpaarden en was o.a. 2de in Roeser, 4de in Valkenswaard en 5de in Bonheiden, Watch Me Society won al vier internationale rubrieken voor jonge springpaarden: in Zwolle Hengelo en Neeroeteren. Way of Society was 3de en 5de in Hengelo en 7de in Neeroeteren, Society’s Voila was 3de in de finale van het WK voor 5-jarige springpaarden, etc.Ook Wollie Bollie met A. Zoer doet het goed. In de finale van de GMB Wintercompetitie 2010 leverde Cantos de winnaars van de 5- en 6-jarigen competitie en de nummer drie bij de 4-jarigen competitie. Op het Europees Kampioenschap Vrijspringen 2010 voor 2-jarige springpaarden wonnen drie nakomelingen van Cantos het Team-Kampioenschap. Cambridge werd individueel derde tijdens dit kampioenschap.
Springindex: 148.
Cantos is nu al een zeer gewaardeerde hengst bij menig fokker, handelaar en ruiter.
Cantos: Bewijst zichzelf als vererver.

« Terug naar overzicht