Brantzau

Brantzau

Geboortedatum: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.76
Kleur: Vos
Stamboek:
Niveau:
Stamboom:

Baloubet du Rouet

Carthago
Coriander

 

Omschrijving:

Een lange perfecte vaderlijn: Baloubet du Rouet - Carthago - Coriander - 
Schampus xx - Ronald - Molkte - Ramzes x, die staat als een huis.

Baloubet du Rouet en Carthago beide hebben zelf op de Olympische Spelen gesprongen, maar ook hun nakomelingen. De moederlijn is de bekende Holsteiner fok- en prestatiestam 104A.

Deze lijn begint bij de Ramzes dochter Retina. Zij was in haar tijd al één van de beste Grand Prix springpaarden en ook in de fokkerij is ze een grootheid. Brantzau zijn overgrootmoeder bracht drie nakomelingen die 1.40m en 1.50m parcoursen sprongen. Dan vinden we Odetta, moeder van de hengst Landetto en grootmoeder van de vererver Corland. Uit deze lijn komen ook nog hengsten en Grand Prix paarden zoals: Acoretto, Clapton, Corlanda, Nerrado en de ‘Corradina’. Verder komen uit deze stam 104A: Landego, Caretano en Contendro.

Brantzau is een moderne gebouwde sport hengst met genoeg bloed, maat en lengte. Hij galoppeert goed en springt met veel vermogen, veel afdruk en snelle reflexen. Hij werd 3e op de hengstenkeuring van Selle Francais in Frankrijk en hij werd goedgekeurd op de nakeuring in Holstein. Op beide keuringen imponeerde hij met zijn springen en werden hem vele complimenten toebedeeld door de pers en de jury’s. Brantzau is op jonge leeftijd al goedgekeurd bij meerdere stamboeken.

Afgelopen jaar slaagde Brantzau met mooie punten voor zijn verrichtingsonderzoek in Schlieckau. Brantzau kreeg een gemiddeld eindcijfer van 8,30 voor het springen. Hij kreeg o.a. een kvoor het vrijspringen.

Brantzau staat ter dekking in Duitsland en is via vers sperma beschikbaar bij de VDL Stud.


 

« Terug naar overzicht