Arezzo

Arezzo

Geboortedatum: 2005
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 1.66m
Kleur: Vos
Stamboek: KWPN
Niveau:
Stamboom:

Chin Chin

Heartbreaker
Renville

 

Omschrijving:

De vaderlijn van Arezzo is uniek met vijf generaties Grand Prix springpaarden en ook nog eens allemaal vaders van Grand Prix springpaarden. Zowel Chin Chin, Heartbreaker, Renville, Jasper en Akteur hebben het gemaakt.

Zijn moederlijn staat garant voor prestatie, veel goede springpaarden zijn hier uit voortgekomen. De bekendste twee zijn Dragonfly met Nicole Simspon en Nacorde, die met Andre Thieme tweemaal de Derby van Hamburg won. Zowel Dragonfly als Nacorde zijn halfbroers van Arezzo’s moeder Sarjolijn (Ster). Overgrootmoeder Parjolijn, ster en preferent, bracht het internationale springpaard Easy Boy.

Als 3-jarige werd Arezzo Kampioen van het voorjaars verrichtingsonderzoek en kreeg o.a. een 9 voor zijn reflexen, vermogen, en aanleg als springpaard. Zijn eerste sportresultaten zijn veelbelovend. Arezzo werd reservekampioen van de hengstencompetitie klasse L en won de finale in Den Bosch. Op het Nederlands Kampioenschap voor 5-jarige springpaarden won Arezzo de finale en eindigde als 5de in het eindklassement. Ook op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken maakte Arezzo veel indruk. In de hengstencompetitie klasse M werd Arezzo 2de in Hengelo en 4de in Roosendaal.

Arezzo valt op door zijn vermogen, zijn goede techniek van springen en zijn snelle reflexen.

De eerste veulens van Arezzo lijken goed en hij kreeg een best veulenrapport. Hij brengt goed ontwikkelde veulens met een mooie houding en een lichtvoetige, gedragen en ruime galop.
Verwachtingswaarde: 157.

« Terug naar overzicht