Dekstation

Hengstenhouderij Jespers is een gecertificeerd dekstation met een breed aanbod van spring- en dressuurhengsten van alle Europese stamboeken.

Op ons dekstation kunt u terecht voor adequaat advies en staan ervaren dierenartsen ter beschikking voor de begeleiding van uw (probleem-)merrie.

In ons laboratorium wordt dagelijks vers sperma gevangen van onze eigen hengsten en hebben we vers gekoeld sperma beschikbaar van een groot aantal hengsten uit Belgiƫ, Nederland en Duitsland. Door onze nauwe samenwerking met VDL Stud en het importeren van diepvriessperma kunnen wij u tevens sperma aanbieden van hengsten buiten Europa.

De gyneacologische begeleiding van de merries wordt gedaan door Drs. Liesbeth de Kroon www.paardenpraktijkdekroon.nl. U kunt bij ons terecht voor de inseminatie met gekoeld en diepvriessperma. De inseminatie kan uitgevoerd worden op de normale wijze of diep intra-uterien.

Naast kunstmatige inseminatie kunt u bij ons ook terecht voor embryotransplantatie. Deze techniek wordt vooral toegepast bij merries die in de sport lopen, waarvan de eigenaar meerdere veulens per jaar wil, of die zelf niet een dracht van 11 maanden kunnen volbrengen. Als u besluit om embryotransplantatie toe te passen zal dit uiteindelijk door Drs. G. Wauters uitgevoerd worden. De eigenaar kan zelf ontvangstmerries leveren of het embryo wordt verstuurd naar www.keros.be.

 

Wist u dat:

Vers sperma 's morgens wordt opgevangen en in de namiddag bij u geleverd kan worden (binnen Nederland).

Wij deze levering kunnen garanderen als u voor 09.00 uur uw bestelling heeft doorgegeven via het nummer +31 (0)76-5415095.

Alle informatie met betrekking tot dek- en verzendkosten, voorwaarden en embryotransplantatie terug te vinden zijn in de sectie brochure / voorwaarden.

Hengstenhouderij Jespers de meeste bekendheid heeft gekregen met de hengst Jus de Pomme welke tijdens de Olympische spelen in Atlanta zowel individueel als met het Duitse team Olympisch kampioen werd onder Ulrich Kirchhof.